Stakenbergerhout 68, 3845 JG Harderwijk
T 06 19048905

Tatoeage verwijderen

specialist in het verwijderen van tatoeages

Tatoeages zijn populairder dan ooit, in alle stijlen en maten. Toch kan het voorkomen dat je spijt hebt van een tatoeage die je ooit hebt laten zetten. Eentje van vroeger of een naam die je liever niet meer op je lichaam draagt. Er is een oplossing; laat de tatoeage verwijderen. Je kunt ook de huidige tattoo laten vervagen zodat je er daarna een mooie nieuwe kan laten zetten. Het maakt het coveren ook makkelijker.

Heb je een tatoeage op een plek die erg zichtbaar is, dan kan het zelfs je (toekomstige) werk in de weg zitten. Verwijderen is dan zeker een oplossing. Wij kunnen tot de millimeter nauwkeurig laseren.

In de meeste gevallen is een tatoeage na 8 tot 10 behandelingen volledig verdwenen zónder littekens achter te laten op de huid.

De behandeling

De laser geeft hele korte impulsen van een hoge energie die gericht is op het donkere pigment van de tatoeage. De straal van de laser breekt de ingekapselde inktdeeltjes zodat de inktdeeltjes heel klein worden. De inktdeeltjes worden met elke behandeling kleiner gemaakt en worden door het lichaam zelf, in de weken (tot zelfs een jaar) na de behandeling, opgeruimd. Na meerdere sessies zal de tatoeage meer en meer vervagen.

Het aantal behandelingen die je nodig hebt hangt af van de diepte, kleur en leeftijd van de tatoeage. Tijdens je eerste afspraak, de intake, wordt het behandelplan met je besproken, ook starten we tijdens deze afspraak met laseren.

De behandeling wordt pijnlijk ervaren, niet vergelijkbaar met het plaatsen van de tatoeage. Wij adviseren dan ook om een huidverdovende creme te gebruiken. Dit zal iedereen weer anders beleven.

Direct na de behandeling zie je een witte waas over de tatoeage, wat ook bedoeling is. Deze waas zal binnen een paar minuten wegtrekken en je huid is mogelijk wat opgezwollen. Als afsluiting zullen we de huid insmeren met een zalf en wordt het afgedekt met een steriel gaas.

Pijnervaring

Hoe jij de pijnprikkel tijdens het laseren ervaart is voor iedereen weer anders. Wij bieden de mogelijkheid om een huidverdovende créme te gebruiken. Als je vooraf al tegen een behandeling op ziet dan is het zeker raadzaam de eerste keer hier gebruik van te maken.

Zodra het laseren stopt dan is direct de pijnprikkel verdwenen. Vergelijk het met het zetten van een tatoeage.

Na de behandeling

Het advies is om ca 2 weken de zon te vermijden evenals de sauna en zwembad na je behandeling met de laser. Wacht tot de gelaserde plek weer is genezen. Je krijgt voor de nazorg een formulier mee waarin alle adviezen staan beschreven. Smeer de gelaserde plek 2x daags in met Alhydran, net zo lang tot de korstjes zijn verdwenen.

Volg alle adviezen nauwkeurig op voor een goede genezing van de behandelde plek. Neem bij vragen altijd contact met ons op, wij staan ook voor nazorg graag voor je klaar.

Wij zijn gecertificeerd en werken met de Q-Switched ND Yag Laser PRO.

Voor de nazorg adviseren wij Alhydran, verkrijgbaar bij ons in de laserstudio.

Ik wil een afspraak
WhatsApp chat