Stakenbergerhout 68, 3845 JG Harderwijk
T 06 19048905

Veelgestelde vragen

specialist in het verwijderen van tatoeages

Hieronder de veelgestelde vragen. Kun je jouw vraag niet vinden, stuur dan een bericht via ons contactformulier met jouw vraag. Wij beantwoorden hem graag.

Doet het laseren van een tatoeage pijn?

Iedereen ervaart de pijnprikkel weer anders. Je kunt de pijnprikkel vergelijken met kleine elastiekjes die op je huid worden geschoten. Wij adviseren om een huidverdovende créme te gebruiken vóór je behandeling. Dit kun je op recept krijgen via je huisarts (Emla créme). We leggen je stap voor stap uit hoe je dit moet gebruiken voor je behandeling. Deze informatie ontvang je per mail na het maken van een afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste afspraak neemt wat meer tijd in omdat we starten met een korte intake. De laserbehandeling zelf duurt niet heel lang, dit is naar gelang de grootte van je tatoeage. Heb je bijvoorbeeld een kleine tatoeage tot ca 10 cm2, dan duurt het laseren zelf maar een paar minuten.

Kan ik na het laseren weer alles doen?

We dekken na de behandeling de plek af met een gaasje. Dit mag je na een paar uur verwijderen. Na de behandeling mag je minstens 48 uur geen gebruik maken van de sauna, whirlpool of zwembad. Douchen mag wel maar niet te lang en niet te heet. De huid moet eerst tot rust komen. Wij adviseren de gelaserde plek met rust te laten. Heb je jeuk gebruik dan een zuivere aloe Vera gel of Alhydran.

Hoe ziet de tatoeage er uit na de behandeling?

De huid kan wat rood en gezwollen zijn na de behandeling, dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Wat is die witte waas direct na het laseren?

Direct na het laseren zie je een witte waas op de behandelde plek, ook wel “frosting” genoemd. Dit is een positief teken dat de laser de inktdeeltjes heeft gevonden en gebroken. De witte waas verdwijnt meestal al na een paar minuten.

De behandelde plek jeukt, wat kan ik doen?

Afblijven! Ga je krabben dan veroorzaak je een litteken die na het verdwijnen van de tatoeage overblijft, zonde! Gebruik een goede verzorgende créme zoals alhydran of Aloë Vera gel.

Mag ik na de behandeling in de zon?

Wij adviseren om niet in de zon of onder de zonnebank te gaan en/of geen zelfbruiningsmiddelen te gebruiken. De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden. Zit de plek op een zichtbare plek, gebruik dan een sunblock factor 30 – 50 ter bescherming. Wij verkopen ook Alhydran met spf 30.

Alhydran mets pf

Ik voel mij grieperig en niet fit, mag ik toch naar de behandeling komen?

Nee, maak een nieuwe afspraak. Wij behandelen ook geen cliënten die onder invloed zijn van verslavende middelen. Ben je ziek of niet fit, maak een nieuwe afspraak, de energie in je lichaam heeft eerst andere prioriteiten. Doe dit wel minimaal 24 uur voor je afspraak.

Maakt het uit welk huidtype of huidskleur je hebt?

We kunnen de behandeling uitvoeren op elk huidtype en/of huidskleur.

Wat moet ik doen voor een behandeling?

Na het maken van je eerste afspraak ontvang je per mail uitleg wat we van je vragen voor de behandeling. Ga ca 4 weken voor de behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen.

Ik vind het wel heel spannend om een afspraak te maken

Dat kunnen wij ons voorstellen. Je mag tijdens je afspraak 1 iemand meenemen die je kan ondersteunen. We nemen ook uitgebreid de tijd om je uitleg te geven over de behandeling. Ook hebben wij ons best gedaan om via deze website voldoende informatie te geven. Heb je nog vragen, stel ze gerust.

Ik heb een grote tatoeage, wordt deze in 1x gelaserd?

Goede vraag, we bekijken de tatoeage en zullen je adviseren welk deel we als eerste gaan verwijderen. Soms bestaan grote tatoeages uit enkel lijnen en soms ook uit juist vlakken. We beslissen dit tijdens je afspraak.
au au … het doet pijn

Moet ik in 1x het totaalbedrag van de laserbehandeling betalen?

Je betaalt per behandeling het afgesproken bedrag voor een laserbehandeling. Elke 8 weken plannen we een nieuwe afspraak in, je betaald dus verspreid. Je kunt per pin of contact betalen.

Waarom maken jullie een foto tijdens elke behandeling?

We maken elke keer dat je bij ons bent een foto van de tatoeage omdat we graag de vorderingen bij willen houden. Deze foto’s worden enkel gebruikt voor jouw persoonlijke dossier. Indien wij deze graag willen gebruiken voor social media doeleinden dan vragen wij je sowieso eerst toestemming.

Ik lees op de website ook iets over Carbon Laser Peeling. Ik wil meer informatie, waar vind ik deze?

Check deze pagina over de Carbon Peeling. Je kunt daar alle informatie lezen en heb je vragen, laat het ons weten.

Laseren jullie ook pigmentvlekjes/ouderdomsvlekjes?

Ja zeker, voor meer informatie ga naar de website van www.laserstudioharderwijk.nl

Ik ben bang voor de behandeling

We horen dit helaas vaak, maar het is echt onnodig. We kunnen het ons voorstellen dat je het spannend vindt. Het is voor de meeste mensen de angst voor de pijn. Maar zoals al eerder aangegeven, neem ons advies aan en gebruik huidverdovende créme. Achteraf zegt iedereen, oh is dit alles, dát valt mee.

Zie ik na de laserbehandeling nog vlekjes op de huid waar de tattoo zat?

In de meeste gevallen zie je niets meer, je kunt zelfs weer een nieuwe tatoeage op die plek laten zetten. Het is wel raadzaam ons nazorgadvies nauwkeurig op te volgen.

Is de behandeling veilig?

Wij zijn gecertificeerd Yag lasers en weten wat we doen. Het verwijderen van een tattoo met de Q-switched lasertechnologie is een veilige methode, maar zoals bij iedere behandeling bestaat een kans op bijwerkingen en complicaties. Na een laserbehandeling kunnen een aantal reacties optreden in de huid: roodheid, korstvorming, jeuk, zwelling en blaarvorming. Deze reacties zijn tijdelijk van aard en verdwijnen. Volg ons nazorgadvies nauwkeurig op.

Mag ik de avond voor de behandeling alcohol drinken?

Je bent natuurlijk vrij om daarvoor te kiezen maar je wilt natuurlijk wel fit zijn voor je laserbehandeling. Als je nog “brak” bent van een avond stappen dan zul je merken dat de pijnprikkel gevoeliger is
.

Is een laserbehandeling kankerverwekkend?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft aan dat het risico op kanker door tatoeages klein is, maar niet verwaarloosbaar: variërend van 1 op 10.000 tot 1 op 1 miljoen. Tatoeage-inkt bevat stoffen als polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) en aromatische aminen. Deze stoffen kunnen kankerverwekkend zijn. 
 
Of het hebben van een tatoeage gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, hangt van heel veel verschillende factoren af. Zo spelen de grootte van de tatoeage, de concentratie van de schadelijke stof en de tijd dat je lichaam eraan blootgesteld is een rol bij de ontwikkeling van kanker. Lees verder op de site van het KWF.
(Bron: KWF – artikel standpunt tatoeages en kankerrisico)

Ik heb een hele gekleurde tatoeage, laseren jullie dit ook?

Nee, we hebben gemerkt dat zwarte inkt het beste te verwijderen is. Gekleurde inkt geeft vaak forse na-reacties en de behandeling duurt lang. Heb je een klein gekleurd puntje dan is het geen probleem zolang dit maar een klein detail is.

Kan ik meer reviews zien van je diensten?

Ja zeker, ga dan naar de reviews van al mijn aangeboden behandelingen. Ik heb 1 reserverings-/administratiesysteem voor mijn werkzaamheden (nagelstudio én laserstudio). Je kunt mij natuurlijk altijd even bellen zodat je al met mij kunt kennis maken voor je behandeling.

Met welk laserapparaat wordt er gewerkt?

Ik werk met laserapparatuur geschikt voor de aangeboden behandelingen: 
Q-Switched ND Yag Laser PRO

WhatsApp chat